Our Story - 50 Years of Accountancy Tuition

 

 

KOLARIDES INSTITUTE

of ACCOUNTANCY

 

50 ΧΡΟΝΙΑ Προσφοράς

 

 

 

Η Χρυσή Επέτειος του Ινστιτούτου Λογιστικής Κολαρίδης

 

Το KOLARIDES INSTITUTE OF ACCOUNTANCY συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής στην Κυπριακή Εκπαίδευση των Χρηματοοικονομικών Μαθημάτων  και με την ευκαιρία της «Χρυσής Επετείου» θα ήθελα να αναφερθώ εν συντομία στην ιστορία του ιδρύματος.

Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε να  κάνω αυτή τη διαδρομή και που μου πρόσφερε  τα πάντα για να  μπορέσω να βοηθήσω τις γενιές των μαθητών που πέρασαν από τις τάξεις του Ινστιτούτου, εκπληρώνοντας όσον ήταν δυνατό τα όνειρα τους και βελτιώνοντας σε ένα βαθμό τη ζωή τους.

Για 50 χρόνια, πολλές χιλιάδες είναι οι μαθητές που παρακολούθησαν τις τάξεις Λογιστικής του Ινστιτούτου με εξαιρετική επιτυχία και άριστα αποτελέσματα, για τις  εξετάσεις του LCCI, κερδίζοντας μετάλλια και διακρίσεις και Δεκάδες Παγκόσμια και Παγκύπρια Βραβεία.

Είναι μεγάλη  η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν βλέπουμε  μαθητές που πέρασαν από τις τάξεις του KOLARIDES INSTITUTE να είναι σήμερα οι στυλοβάτες της Κυπριακής Οικονομίας. Θα τους είμαστε  πάντα ευγνώμονες που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού  την προσωπική και κοινωνική τους ανέλιξη.

ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 1970-2020

ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970-1979

Στην αρχή, τα μέσα ήταν πολύ περιορισμένα, μαυροπίνακας, κιμωλίες και ελάχιστοι οι μαθητές. Ως εκ τούτου, ήταν  αναγκαία η  μερική απασχόληση μου σε Επτά Ιδιωτικά Σχολεία της Λευκωσίας για να καλύπτονται τα προσωπικά έξοδα. Το αποτέλεσμα της διαδρομής αυτής ήταν να γνωρίσω μαθητές διαφόρων κοινωνικών τάξεων και να κερδηθεί  μεγάλη εμπειρία στην τελειοποίηση των μεθόδων διδασκαλίας και την ετοιμασία σημειώσεων που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για τη συγγραφή των βιβλίων λογιστικής.

  

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1980 - 1989

Μια δεκαετία που μας βρίσκει να μετακομίζουμε σε μεγαλύτερο κτίριο με περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας και να έχουμε περισσότερους μαθητές. Αυτό ήταν  ένα φυσιολογικό επακόλουθο των πολύ καλών  αποτελεσμάτων των μαθητών μας στις εξετάσεις τους.

Υπηρετώντας την αποστολή μας κατανοούμε τις ανάγκες των μαθητών μας και έτσι αναβαθμίζουμε την τεχνολογία μας. Εισάγουμε τα Overhead Projectors και με τη σωστή χρήση της τεχνολογίας αυτής, εξοικονομούμε Πολύτιμο Χρόνο και έχουμε ωφέλιμα αποτελέσματα.

Γίνονται προσλήψεις προσωπικού πλήρους απασχόλησης και το διδακτικό προσωπικό μας αυξάνεται δημιουργώντας έτσι την ατμόσφαιρα ομαδικής εργασίας που οραματιστήκαμε για να επιτύχουμε μαζί τους στόχους του Ινστιτούτου.

Τελειοποιούνται τα βιβλία λογιστικής του KOLARIDES PUBLICATIONS τα οποία  γίνονται τα πιο αξιόπιστα και πρακτικά εγχειρίδια στην Κύπρο. Γραπτές οδηγίες για τη διδακτέα ύλη, κατάλληλα επιλεγμένες ασκήσεις. Είναι το κομμάτι που συμπληρώνει την πετυχημένη μέθοδο διδασκαλίας του Ινστιτούτου Λογιστικής Κολαρίδης και το ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές.

Επακόλουθο της οργάνωσης, προόδου και προσεγμένης δουλειάς μας είναι να αρχίσουν να έρχονται τα Πρώτα Βραβεία στις εξετάσεις λογιστικής του LCCI για μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις από μαθητές του Ινστιτούτου.

ΤΡΙΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1990 - 1999

Η τρίτη δεκαετία ζωής μπορεί και να χαρακτηριστεί ως 'Η ΧΡΥΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ' του Ινστιτούτου. Γίνεται επέκταση των αιθουσών διδασκαλίας, αναβάθμιση υπόλοιπων αιθουσών, καθηγητών και προσωπικού. Οι διοργανώσεις καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων  του Ινστιτούτου σε ξενοδοχεία και κινηματοθέατρα συνόδεψαν τα επιτυχημένα αυτά χρόνια.

Επιτυχίες που συγκλόνισαν πραγματικά. Μαθητές του KOLARIDES INSTITUTE OF ACCOUNTANCY κατακτούν τα περισσότερα Παγκόσμια και Παγκύπρια Βραβεία από κάθε άλλο εκπαιδευτικό φορέα ιδιωτικής και δημόσιας  εκπαίδευσης στην Κύπρο. Επιδόσεις πρωτοφανείς και αξεπέραστες μέχρι σήμερα. Υπήρξε χρονιά που φοιτούσαν   στο Ινστιτούτο πάνω από 1,000 μαθητές από  όλα τα σχολεία και πολλές περιοχές της Κύπρου.

 Το Ινστιτούτο γίνεται το μεγαλύτερο στο είδος του στην Κύπρο με τα καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα σε όλο τον ανταγωνισμό. Τα δε βιβλία λογιστικής του KOLARIDES PUBLICATIONS γίνονται τα πιο αναγνωρισμένα στο είδος τους με πολύ μεγάλη ζήτηση από κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2000 – 2009

Όταν ένας οργανισμός μπαίνει αισίως σε μια τέταρτη δεκαετία ζωής μπορεί από μόνο του να θεωρηθεί επιτυχία. Ήταν μια δεκαετία που οι Μεγάλες Προκλήσεις αντιμετωπίστηκαν με δραστικές κινήσεις. Η δημιουργία των Πανεπιστημίων και Κολλεγίων και η αλλαγή στον τρόπο διακίνησης  των μαθητών,  δημιουργεί την ανάγκη  για σημαντικές αλλαγές κυρίως στην τοποθεσία και στρατηγική του Ινστιτούτου.

Δημιουργούνται Τρία κατάλληλα παραρτήματα στο Στρόβολο/Λακατάμια , Λατσιά/Γέρι  και Πέρα Χωριό Νήσου, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ενδιαφερομένων μαθητών.

ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2010 – 2019

Στην δεκαετία αυτή εκτός από τα μαθήματα Λογιστικής LCCI, προστίθενται και μαθήματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων όπως της Λογιστικής και Πολιτικής Οικονομίας καθώς επίσης και μαθήματα για GCEA’ Level.

Τα βιβλία λογιστικής του KOLARIDES PUBLICATIONS ανανεώνονται δυο φορές ακολουθώντας τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα λόγω αλλαγής της ύλης των εξετάσεων του LCCI και των Παγκυπρίων Λογιστικής.

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

Πολλές ήταν οι εξαιρετικές διακρίσεις των μαθητών του KOLARIDES INSTITUTE of ACCOUNTANCY σε Παγκόσμια και Παγκύπρια βραβεία από νεαρούς μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων που μας έδωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αλλά θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στην Πρωτοφανή Επιτυχία της 11 Χρόνης  μικρής μαθήτριας Έκτης τάξης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σχολείου   που πέρασε το Πρώτο Επίπεδο Λογιστικής LCCI καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο, και συνεχίζοντάς πέρασε το δεύτερο και τρίτο επίπεδο λογιστικής  στην πρώτη τάξη γυμνασίου σε ηλικία μόλις 12½ ετών, γεγονός αξιοθαύμαστο και  ανεπανάληπτο.

 

Θέλω εδώ να εκμυστηρευθώ ειδικά στους νέους που θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές ότι στο διάστημα των Πενήντα Χρόνων που ασχολούμαι με το Ινστιτούτο,  την Διδασκαλία και την Έκδοση Βιβλίων Λογιστικής, δεν έχω νιώσει ότι ήταν εργασία που σκοπό είχε το οικονομικό όφελος, αλλά μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ενασχόληση και μια υποχρέωση για το καλύτερο δυνατό.

 

Θα παρομοίαζα το επάγγελμα που μου χάρισε ο Θεός με τη ‘Γυναίκα’ που αγαπώ με λατρεία και είμαι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος και πιστός.

 

Τα δε βιβλία Λογιστικής που ετοίμασα τα θεωρώ ότι είναι τα ‘Παιδιά’ που απόκτησα  στη ζωή μου και είμαι ικανοποιημένος και περήφανος για αυτά.

 

Τις δε  χιλιάδες μαθητές που με οποιοδήποτε τρόπο  βοηθηθήκαν και ακολούθησαν τα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά Επαγγέλματα  είναι τα ‘Εγγόνια’ που μου χάρισαν τα παιδιά μου.

 

Τώρα σε αυτή την ηλικία το μόνο που ήθελα να ευχηθώ είναι να  μπορώ να συνεχίσω αυτή την διαδρομή  μέχρι και το τέλος.

 

Ευγένιος Κολαρίδης

Ιδρυτής του Kolarides Institute Of Accountancy.

FLCCI-Life-Fellow of London Chamber of Commerce and Industry.

 

  

 

 

More links from the same category:
Founder's Welcome Message
Our Story - 50 Years of Accountancy Tuition
Awards & Distinctions - 65 Honours
Accreditation Status
Our Vision
Our Mission
Our Team
Training Centres